Vi vil gerne tale med dig

PROPA har en patientstøttegruppe

Det er en samling mænd og kvinder, der gerne vil tale med prostataramte mænd og deres familie. Gruppens mænd har eller har haft prostatakræft, kvinderne er pårørende til en patient. Vi er alle modne, rimeligt fornuftige mennesker, der har haft kontakt med sygdommen i flere år. Derfor har vi erfaring med at være kræftpatient og har gennem årene samlet viden om sygdommen og om at leve med den.

Vi vil gerne tale med dig

Det er et chok at få diagnosen prostatakræft. Vi mener (af bitter erfaring), at det hjælper at tale med et erfarent menneske om sygdommen, om dens betydning for manden og hans familie, om kontakten med sundhedsvæsenet, om helbred, om seksualitet etc. Du styrer samtalen og tager de problemer op, du vil tale om. Vi kan ikke give dig færdige løsninger, men vi kan gennem samtale hjælpe dig til at løse dine problemer. Husk, vi er patienter eller tidligere patienter, men ikke læger. Vi kan hjælpe dig med at vælge behandling, men vi behandler og anbefaler ikke.

Ring til os

Du skal tage initiativet. Ring til os. Både mænd og kvinder kan kontakte os. Hvis vi har tid, taler vi sammen. Ellers aftaler vi et tidspunkt, hvor begge har tid. Gruppens mænd er blevet behandlet forskelligt, så du kan måske finde en kontakt, der har gennemgået samme behandling, som du har fået foreslået.

Du er anonym

Du ringer. Vi skriver ikke dit navn eller telefonnummer ned. Hvis du vil tale med os mere end én gang, er du velkommen til at ringe igen. Vi kan og vil ikke kontakte dig. Fordelen er, at du kan være åben fra start, og begge parter sparer tid. Du er anonym, og gruppens medlemmer har tavshedspligt. Du er sikker på, at det du siger, ikke kommer videre. Gruppens problem er, at så kan nytten af vort arbejde ikke dokumenteres, men det har vi valgt at leve med.