Podcasts

Lyt til livet med Prostatakræft

I forbindelse med kampagnen ”Det, vi ikke taler om” har PROPA produceret en række podcasts om at leve med følgevirkningerne efter behandlingen for prostatakræft.

Vores podcasts er lavet i direkte samarbejde med medlemmer af PROPA, som har haft prostatakræften og dens følger helt inde på livet. Mennesker, der har måttet lære at leve med kræftens følger. Det er historier om usikkerhed og tvivl, kamp og håb. Men mest af alt om viljen til at komme videre.

Hvad er en podcast og hvordan aflytter jeg den?

En podcast er kort og godt en lydoplevelse, som du kan aflytte fra din smartphone, computer eller tablet. Du skal blot klikke på afspilleren nedenfor – så kan du høre podcasten.

AT VÆRE PÅRØRENDE

Annittas og Daniels telefoner er fyldt med SMS’er fra deres far. “Det går lidt bedre”, skriver han. “Ingen feber. Men det er som om mine knogler bliver ædt.” Deres far, den tidligere bodybuilder med det brede kæbeparti, har fået prostatakræft. I podcasten fortæller Annitta og Daniel om, hvordan de oplevede det, da deres far fik kræft. Hvordan de håndterede det. Og hvordan det er at have en far, der får kvindelige kønshormoner…

ROADTRIP MED INKONTINENS

Hør Claus fortælle om sin kamp mod den ufrivillige vandladning, der ramte ham. Hør, hvordan han først lærte at leve med det – og til sidst også fandt måder at bekæmpe sin inkontinens på. Og det hele begynder på et roadtrip i USA med familien sammen med en gammel drøm om at stå ved Jimi Hendrix’ grav…..

RADIOAKTIV – OM IMPOTENS

Hvad er det værste, der kan ske for en mand? Året er 2007 og Hans Jakob skal til en konsultation på Rigshospitalet. Lægen sidder bag sit bord og studerer hans journal. “Nå”, siger lægen og klapper journalen sammen: “lad os komme i gang”. Hans Jakob ved ikke, at de tilbyder en behandling på Herlev Hospital, som måske kan redde hans potens…..

  

Telefon-interview med Else Olesen, sexolog og sygeplejerske:

INTIMITET I PARFORHOLDET

I 2015 blev Lars opereret for prostatakræft. Og Lars og Lajla måtte eksperimentere for at redde deres sexliv. I podcasten fortæller Lars og Lajla, hvordan de kom igennem den store krise efter operationen. De overvejer, hvad der gik tabt, og hvad der holdt dem sammen. Og hvordan intimitet, nærvær og sex spiller sammen…..

Produceret af Bo Lange.

Bo Lange fortæller historier med lyd. Han producerer podcast og radio, dokumentar, reportage og audioguides. Hjemmeside: bolangeradio.org