Værktøj for dig med fremskreden prostatakræft

PROPA har udviklet en hjemmeside særligt til dig, der har fremskreden prostatakræft. Hjemmesiden hedder ’ni ud af ti’ – fordi kræften desværre spreder sig til knoglerne for 9 ud af 10 mænd med avanceret prostatakræft.
På hjemmesiden får du redskaber til en god dialog med lægen og til – muligvis – at opdage i tide, hvis kræften udvikler sig. For jo før du opdager, at kræften spreder sig, des bedre chance for et godt forløb.
Se hjemmesiden her

For at bremse kræftens spredning er det vigtigt, at du gør din læge opmærksom på selv de mindste forandringer i din krop. For jo mere specifikt, du kan fortælle din læge om, hvordan du har det, des bedre kan din læge hjælpe dig.
Desværre oplever vi hos PROPA, at mange mænd har svært ved at tale om smerter og sygdom. I stedet vælger de at ignorere symptomerne.
Derfor har vi udviklet hjemmesiden www.niudafti.dk med redskaber til at få mest muligt ud af lægesamtalerne.

Redskabet SamtaleGuiden er en huskeliste, der sikrer, at du får mest muligt ud af dit lægebesøg. Guiden består af tre dele: Før, under og efter lægebesøget. Du får bl.a. gode råd til, hvordan du husker, hvad du gerne vil tale med din læge om, og hvordan det bliver lettere at sætte ord på smerter og ubehag. Vi foreslår, at du printer SamtaleGuiden ud og bruger den som en tjekliste.

Redskabet SymptomLog er en slags logbog, hvor du kan registrere dit humør og helbred på 10 parametre. På den måde bliver det synligt, om du oplever ubehag i hverdagen. Bruger du SymptomLog regelmæssigt kan du let se, om der er en forværring i dine symptomer ved at sammenligne de forskellige registreringer. Samtidig kan SymptomLog gøre det lettere for dig at tale med din læge om, hvordan du har det. Du kan nemlig tage et print af din log med til lægen. På den måde kan lægen hurtigt se, om du har symptomer, der bør undersøges nærmere.

Som prostatakræftpatient har du ret til at blive inddraget i din behandling. Det bliver du bedst ved at være klædt på til møderne med sundhedsvæsnet. Vi håber, at 9 ud af 10 www.niudafti.dk vil hjælpe dig, der har prostatakræft tæt inde på livet, med at få mest muligt ud af disse møder med sundhedsvæsnet.

Det kan du finde på hjemmesiden:

• SamtaleGuiden til at lette samtalen med lægen
• SymptomLog til at holde øje med dit humør og helbred
• 7 symptomer, du bør være opmærksom på
• Statistik og svar på spørgsmål om avanceret prostatakræft

www.niudafti.dk er udviklet med økonomisk støtte fra Bayer