Åbent Brev til Sundhedsminister Magnus Heunicke:

PROSTATAKRÆFT DRÆBER
– hvis ikke den opspores og behandles i tide!

Den 1. september træder Sundhedsstyrelsens nye “Pakkeforløb for Prostatakræft” i værk. Mens selve pakkeforløbet er fint, er instrukserne til de praktiserende læger om, hvornår de skal henvise patienter til forløbet, en potentiel katastrofe og et klart tilbageslag i kampen om at finde og opspore prostatakræft hos mænd i tide. Du kan læse Sundhedsstyrelsens instrukser her.

Prostatakræft er lige så udbredt som brystkræft, og der dør årligt over 1100 mænd i Danmark af sygdommen. Det tal skal bringes ned. Og det gøres bedst ved at give mænd fra 50 års alderen samme rettigheder til undersøgelse, som danske kvinder allerede har omkring brystkræft.

Derfor protesterer PROPA nu i et åbent brev til sundhedsministeren mod de nye retningslinjer, der potentielt kan føre til flere dødsfald hos mænd med for sent opdaget prostatakræft.

Du kan læse vores Åbne Brev til Sundhedsministeren her: