PROPA har brug for din hjælp

Om ganske kort tid går Sundhedsstyrelsens nye instrukser “Indgang til pakkeforløb for prostatakræft. Til brug i almen praksis” i forbindelse med det nye “PAKKEFORLØB FOR PROSTATAKRÆFT” i gang hos de praktiserende læger. De vil gøre det endnu sværere end det allerede er for mænd i risikogruppen at få taget en PSA-måling og dermed få afsløret, om de skal undersøges for prostatakræft. Lægerne bliver nu direkte pålagt at holde igen med PSA prøver.

PROPA har råbt vagt i gevær overfor denne nye forringelse ved at sende et åbent brev til Sundhedsministeren og Folketingets sundhedspolitiske ordførere. Og vi vil forfølge sagen videre  i kampen for, at alle mænd over 50 får ret til en undersøgelse, hvis de selv ønsker det. Helt på linje med kvinder og brystkræft. Prostatakræft KAN fjernes, hvis den opdages og behandles i tide. Men hvis ikke det sker, er man syg og medicineret for resten af livet – og konstant i potentiel livsfare.

VI SKAL HAVE STOPPET DE ALT FOR MANGE
SENE INDGREB MOD PROSTATAKRÆFT!!

Derfor har vi brug for at I, som er blevet behandlet for sent på grund af sundhedssystemets modvilje mod at foretage PSA test, står frem. Kun på den måde kan vi vise Danmark, hvad det betyder for rigtige mennesker, når der ikke bliver foretaget de nødvendige undersøgelser i tide.

Hvis du er en af disse patienter, og du vil hjælpe os med denne sag, bedes du hurtigst muligt sende en mail med kort beskrivelse af dit forløb til vores sekretariat på sekretariat@propa.dk. Så vender vi tilbage til dig.
Du kan naturligvis få fuld anonymitet, hvis du ønsker det.

Vi ser frem til at høre fra dig.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte

Formand for PROPAs Sundhedsudvalg Svend Erik Bodi på email: sundhed@propa.dk

eller

Formand for PROPAs Kommunikationsudvalg Hans Jakob Helms på email: markedsfoering@propa.dk