“12 MÆND STÅR FREM”

En unik fotoudstilling om at leve med prostatakræft

Fire prominente fotografer har hver især portrætteret tre danske mænd med prostatakræft. De 12 unikke portrætter er her samlet i fotoudstillingen ”12 mænd står frem”. 12-tallet afspejler antallet af mænd i Danmark, som hver dag bliver diagnosticeret med prostatakræft. Udstillingen giver et stærkt og livsbekræftende indblik i livet med sygdommen.

Udstillingen handler om at stå frem. De 12 modige mænd beretter her åbent og ærligt om sygdommen, operationer og følgevirkninger. Dermed giver portrætterne og deres fortælling os et sjældent indblik i at leve med prostatakræft. For selvom prostatakræft er den hyppigste kræftform blandt mænd, så tales og skrives der ikke meget om sygdommen – hverken blandt de diagnosticerede, deres omgangskreds eller i det offentlige rum.

Det skyldes i høj grad sygdommens konsekvenser for mandens identitet og seksualitet, samt at mænd i sygdommens aldersgruppe er blandt de mindst åbne over for omverdenen.

Udstillingen er på turné rundt i hele landet og vil være at finde på udstillingssteder nær PROPAs mange lokalkontorer.

Mød tre af de 12 mænd her:

Michael, 61 år: “Uhelbredelig patient, uhelbredelig optimist”

Poul Erik, 72 år: “Du skal ikke invitere til din fødselsdag om 5 år”

Niels, 80 år: “Jeg lever uden frygt”