Ny lokalafdeling på Bornholm

Af Jesper Brunholm, formand for Region Hovedstaden

På lokalt initiativ har Prostatakræftforeningen PROPA etableret en lokalafdeling på Bornholm

PROPA har etableret en lokalafdeling på Bornholm efter, at der har været afholdt et informations- og opstartsmøde blandt de bornholmske medlemmer primo februar 2019 i Rønne.

Foreningen har i dag 29 medlemmer på Bornholm, men vurderer at mere end 300 mænd på øen har fået konstateret prostatakræft og under en eller anden form er, eller har været, i behandling for sygdommen.

Det er Erik Preben Hansen, Østermarie, der har taget initiativ til dannelsen af lokalafdelingen.

”Jeg blev selv ramt af prostatakræft i 2018” fortæller han, ”og jeg oplevede et klart behov for at kunne få kontakt med andre i min situation her på Bornholm. Derfor kontaktede jeg Prostatakræftforeningen, som har været meget positive”.

Cirka 45.000 mænd er ramt af prostatakræft i Danmark og hvert år dør ca. 1.200 af sygdommen. Det gør sygdommen til den af alle sygdomme, der slår næstflest mænd ihjel. Tæt på hver 20’ende mand, der dør, dør af prostatakræft.

Patientstøtter

Ikke alene dør mange af prostatakræft, men behandlingen af sygdommen giver typisk også bivirkninger, der kan være endda meget svære at håndtere for den enkelte. Det er noget foreningens patientstøttekorps, som med et stort engagement og lyst til at deltage i et ”patient til patient”-forhold, er parate til hjælpe med. Du finder vores patientstøtter her: http://www.propa.dk/patientstoette/

Herreværelset

Ud over foredrag, arrangementer og lignende traditionelle foreningsaktiviteter, inviterer Prostatakræftforeningen PROPA også til ‘Herreværelset’.

‘Herreværelset’ er et sted, hvor mænd snakker med mænd om løst og fast – og om prostatakræft. Ikke mindst om tabuerne. De ting, man frit kan tale om med andre, der har prostatakræft. Alt det, som for de fleste er rigtig svært at tale med andre om, det kan komme frem i ‘Herreværelset’.

Går alt efter planen, vil det første, den nye lokalafdeling sætter i søen, blive ‘Herreværelset’, der vil ”holde åbent” en gang om måneden.

Du kan læse mere om PROPA og sygdommen her på hjemmesiden. Du vil også kunne følge med i lokale arrangementer i den nye lokalafdeling – http://www.propa.dk/aktiviteter/

Bliv medlem

Hvis du bor på Bornholm, men endnu ikke er medlem af Prostatakræftforeningen PROPA, kan du hurtigt melde dig ind her – http://www.propa.dk/bliv-medlem/

I PROPA mener vi, at intet slår den hjælp, du kan få af andre i samme situation. Det giver dig viden, forståelse og mod på helt nært hold.

VELKOMMEN TIL PROPA Lokalafdeling Bornholm