Let Røven!
Stort og festligt støtteshow på Det Kgl. Teater sætter fokus på prostatakræft

  

Amin Jensen og Julie Berthelsen åbner den 27. maj kl. 19:30 dørene til Det Kongelige Teater og en forrygende aften på Gl. Scene med et show ud over det sædvanlige. De står i front for såvel danske som internationale artister i det store Galla støtteshow ’Let Røven’, der sætter fokus på mænd og kræft. Showet samler penge ind til mere forskning i prostatakræft, som 4.500 mænd rammes af hvert år, og som er et tal, der er på højde med antallet af kvinder, der hvert år rammes af brystkræft. De to værter og alle artisterne optræder uden honorar, og de vil tage dig med ind i en magisk verden af musik, sang, dans og spektakulære luftnumre.

  

Statistikkerne for prostatakræft er dystre: 4.500 danske mænd rammes af sygdommen hvert år – og flere end 1200 dør af den. Endnu flere mænd er i behandling for at holde sygdommen i skak, og mindst 43.000 lever med den i dag.

Samtidig er der i dag ingen sikre tegn på, at man har prostatakræft – og dermed heller ingen symptomer, man som mand kan holde øje med.

Derfor er der brug for langt mere forskning på området. Det er lige præcis denne forskning, man kan støtte ved at købe billet til det stort anlagte støtteshow på Det Kgl. Teater, som bærer navnet ’Let Røven’.

  

Silas Holst og The Boyband Tour, X-factor yndlinge og en special ’surprise guest’
Gallashowet afholdes den 27. maj kl. 19:30 og byder blandt andet på verdenspremiere på Silas Holst og The Boyband Tour, Julie Berthelsen og hendes live band samt flere musikalske og dansemæssige overraskelser. Komiker og entertainer Amin Jensen og Julie Berthelsen er aftenens værter og vil sørge for, at publikum får en festlig, magisk og underholdende aften med flere indlagte ’surprises’ samtidig med, at man støtter den gode sag. Måske er en af overraskelserne, at de to værter forkæler os med en skøn duet?

Det bliver til intet mindre end en verdenspremiere, når Silas Holst og The Boyband Tour går på scenen, og gulvbrædderne bliver testet i et show, der garanterer den vildeste fest, når sang, dans og showmanship smelter sammen i en koncertoplevelse ud over det sædvanlige, når de for første gang nogensinde slår sig løs på scenen på Gl. Scene.

I løbet af aftenen vil publikum også opleve et gnistrende møde med både den danske ’X Factor’-vinder og yndling Linda Andrews og Sada Vidoo, der er tidligere finalist i den britiske udgave af ’X Factor’. Sada Vidoo er også kendt fra Dansk Melodi Grand Prix 2017 og er en international stjerne, der er kendt for at være levende dukke og en af Simon Cowells erklærede yndlinge.

Showet byder på flere indlagte overraskelser både i form af spektakulære acts og flere internationale stjerner som special guests.

Det bliver en fuldstændig mageløs og forrygende aften, som bliver et brag af en fest med underholdning i verdensklasse i en god sags tjeneste.

  

Tabuerne omkring prostatakræft skal elimineres
”Prostatakræft er en forfærdelig sygdom, som i dén grad mangler forskningsmidler. Men det er også en sygdom, der i høj grad er tabubelagt i det danske samfund. Med ’Let Røven’ er ambitionen derfor ikke blot at støtte forskningen, men også at eliminere tabuerne omkring sygdommen – ved ganske enkelt at tale om den og sætte fokus på de titusindvis af mænd, der lever med sygdommen,” fortæller initiativtager til kampagnen, forretningsmanden Frank Guldhammer, som blandt andet er direktør for Forlaget Fortuna.

Han udtaler videre:

”Vi anerkender, hvor vigtigt det er at give folk en ordentlig én på opleveren, når man skal øge opmærksomheden omkring en sag. Derfor har vi sammensat dette forrygende show i fuldkommen fantastiske omgivelser, og vi glæder os til at fylde sæderne foran Gamle Scene med både gavmilde og lattermilde mennesker.”

  

Let Røven-kampagnen støtter Kræftens Bekæmpelse og støttes af Prostatakræftforenigen PROPA.

Billetsalget er i gang på Ticketmaster, og prisen er mellem 695 og 995 kr. Læs mere om kampagnen på www.letroven.dk.

Baggrund for kampagnen 'Let Røven'

Your Content Goes Here

4.500 mænd rammes af prostatacancer hvert år. Flere end 1200 dør af den, og endnu flere er i behandling for at holde sygdommen i skak. Mindst 43.000 lever med den i dag.

Der er i dag ingen sikre tegn eller symptomer, du kan holde øje med for at blive klar over, om du har prostatakræft. Den opdages i en blodprøve via din egen læge. I blodprøven måles PSA-tallet (Prostata Specifikt Antigen), som er en biomarkør for, hvor meget PSA prostatakirtlen danner. Sammen med oplysning om du har nogen i din familie, der har eller har haft prostatakræft og en hos din læge foretaget undersøgelse af prostata, afgøres det, om du sendes til videre udredning på hospitalet.

Man antager, at kræftceller producerer ca. 10 gange så meget PSA som normale celler, og man holder derfor øje med PSA-tallet som en mulig indikator på kræft.

Der findes imidlertid både en fredelig form for prostatakræft, der ikke umiddelbart er behandlingskrævende og en farlig, aggressiv form, der kan behandles, hvis den opdages i tide, men PSA-tallet kan desværre ikke skelne mellem den betydende kræft og den u-betydende kræft.

Det fortæller blot, at der er en mulig kræft. Det er derfor ikke tilstrækkeligt sikkert og kan derfor aldrig stå alene.

Der er således et kæmpe behov for mere forskning i at finde en alternativ biomarkør, der enten kan erstatte eller supplere PSA, for vi har brug for at finde et mere sikkert grundlag for at kunne konstatere, om mænd har den betydende prostatakræft.

Det er denne forskning, vi skal have mere gang i – og det er denne forskning, du kan støtte i denne kampagne.

Det kan både redde liv og sikre en bedre livskvalitet!

De indsamlede midler i ’Let Røven’ kampagnen går til Kræftens Bekæmpelse til forskning i prostatakræft.