Download app’en Min Læge

– og få videokonsultation med egen læge på mobil eller tablet.

For at begrænse risiko for smitte med COVID-19 kan patienter få videokonsultation med egen læge. Det er et godt og sikkert alternativ til personligt fremmøde hos lægen, siger PROPAs formand, Tonny Clausen.

For at begrænse risikoen for smitte med Corona kan patienter landet rundt fremover få videokonsultationer med deres egen læge på mobil eller tablet, når lægen vurderer, at en videokonsultation kan være et godt alternativ til telefon eller fysisk fremmøde.

I et tæt samarbejde har staten, regionerne, de praktiserende læger og private it-leverandører skabt mulighed for, at patienter og praktiserende læger via appen ”Min Læge” kan tale med hinanden pr. video.

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke ser store potentialer i den nye videoløsning:

”Vi skal holde mest mulig afstand og begrænse fysisk kontakt, og vi skal hjælpe sårbare patienter med at undgå smitterisiko, hvor vi kan. Men samtidig er der mange danskere, der har behov for at tale med deres praktiserende læge, fordi de frygter at være smittet med Corona eller har et andet helbredsproblem. Her kan video i en række tilfælde være en rigtig god mulighed”, siger Magnus Heunicke.

Heller ikke Prostatakræft går væk ved at vente og se tiden an. Tværtimod risikerer man en forværring af sygdommen, hvis ikke man reagerer umiddelbart. Derfor er det problematisk, at nogle patienter vælger ikke at kontakte deres læge, siger Tonny Clausen, som godt kan forstå, hvis frygten for Coronasmitte i lægens venteværelse kan holde nogle tilbage.

– Men det er vigtigt at reagere på sygdomssymptomer, og derfor er det rigtig positivt, at der er kommet et godt og sikkert alternativ til det fysiske fremmøde hos lægen, siger PROPAs formand.

Formanden for Praktiserende Lægers Organisation (PLO), Christian Freitag, er overbevist om, at både læger og patienter vil tage godt imod den nye mulighed for videokonsultationer:

“Takket være en meget stor og hurtig indsats er det lykkedes os at få denne løsning klar, så vi kan tilbyde mange af vores patienter en nem og sikker adgang via appen “Min Læge”. Det er en stor hjælp i arbejdet med at begrænse Corona-smitten, og samtidig kan vi beholde kontakten til vores patienter,” siger Christian Freitag.